erkanlı inşaat
bilecik vinç
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Pazaryeri Göletlerinin Sulama İşletmeciliği Edebali Sulama Birliğine Geçti.

Yayınlanma Tarihi :
Pazaryeri Göletlerinin Sulama İşletmeciliği Edebali Sulama Birliğine Geçti.

Pazaryeri Göletlerinin Sulama İşletmeciliği Edebali Sulama Birliğine Geçti

Dört bir yanı göletlerle çevrili Pazaryeri ilçesinde vatandaşlar fide ekim zamanı olması dolayısıyla maalesef su bulamıyor. Tüm barajların % 100 doluluk oranına ulaştığı bu zamanda DSİ nin Dereköy Köyünde yaptığı sulama barajını Kızıldamlar Edebali sulama birliğine vermek istemesi halen mevcut hizmet veren Dereköy Sulama kooperatifi yönetimi  ilçedeki tüm sulama göletlerinini işletme bakım, ve diğer işlerini de Kızıldamlar’a bakan Edebali sulama birliği ne geçtiğini açıkladı.

Pazaryeri ve köyleri çiftçileri sera ve marul tarlalarına fide ekme zamanın geçmeye başladığını fakat kanaletlere su verilmediğinden fidelerin zarar göreceğini ifade ettiler.

İlçe Marul ekiciliği yapan bir çiftçi, haber sitemize yaptığı açıklamada, ” Su konusunda tüm mercilerin makamlarına gittik fakat maalesef bir netice alamadık. Benim 300 Bin marul fidem dikilip sulanması gerekiyor binlerce lira verip mecburen sondaj yaptırdım, işçilerim çalışıyor, su motorlarım benzin yakıyor, bu iş için şu ana kadar 6-7 milyon lira masrafım oldu. Bizler çiftçilik ilçede ayağa kalsın gelişsin ilçeye katma değer kazandıralım diyoruz maalesef halimizden anlayan yok böylemi kalkındıracağız çiftçiyi. Paramızı, emeğimizi heba ediyoruz yetkililerden bir an önce bu işe çare bulmalarını bekliyoruz. Böyle giderse bende ilçeyi ter etmeyi gidip su sıkıntısının olmadığı yerlerde çiftçiliğe devam etmeyi düşünüyorum” dedi.

Toplulaştırma konularından zaten moralleri bozuk olan çiftçiler birde buna su sıkıntısı eklenince iyice karamsarlığa düştüler. İlçedeki tüm tarla sahiplerinin karşı çıktğı toplulaştırma meselesi geçtiğimiz aylarda halkı ayağa kaldırmış devreye Milletvekili Halil Eldemir  girerek vatandaşın istemediği bir şeyi devlet zorla yapmaz diyerek açıklama yapmıştı. Fakat işin görünmeyen tarafında ise bu işin DSİ tarafından gündemden kaldırılmadığı çalışmaların devam ettiği bilgileri geliyor. Bugün bir DSİ yetkilisinin kahvede bir vatandaşa bu toplulaştırma olacak demesi ilçenin küçük olması sebebiyle bir anda kulaktan kulağa yayıldı.Şimdi ilçe halkı seçimlerden önce siyasilerin, idarecilerin,  milletvekilleri Halil Eldemir ve Yaşar Tüzün’ün  verdikleri sözde durmalarını istiyorlar.DSİ nin bu katı tutumuna tepkiler gittikçe artıyor.

İlçe halkı Sayın Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İlçe Kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman ve Ziraat Odasınının bu sıkıntıya hemen bir çare bulmasını istiyorlar.

IMG_2393-Kopyala.jpg

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.