erkanlı inşaat
bilecik vinç
DOLAR 32,5255 % 0.09
EURO 34,9478 % -0.19
STERLIN 40,8550 % -0.19
FRANG 35,6361 % 0.03
ALTIN 2.439,54 % 0,14
BITCOIN 64.326,32 0.326

PAZARYERİ’NDE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

Yayınlanma Tarihi :
PAZARYERİ’NDE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

PAZARYERİ’NDE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Kaymakam Oray Güven, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İlçe Jandarma Bölük Komutanı İlhan Canseven, İlçe Emniyet Amiri İnan Kılıçoğlu, askeri erkan, gazi ve şehit yakınları, daire amirleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasından ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Uzman Jandarma Astsubay Çavuş Fahrettin Ceyhan, “ Milletleri Millet yapan birçok değer vardır. Bu değer o milletin harcıdır, mayasıdır, olmazsa olmazıdır. O değerle yaşar o değerle ölür ve millet olmasının bilincine varır. İşte bu yüce değerlerden bir tanesi de Gaziliktir. Dinine, vatanına ve namusuna tecavüz eden düşmanı defetmek için muhabereye katılan ve gazadan sağ dönenlere verilen şerefli sıfatın adıdır gazilik. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

90 yaşındaki Kore gazisi Refik Özberber de dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu aziz vatanın birliği, bölünmezliğine ve milli değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanlarını aktarmaya ve canlarını vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden kutlamalar, Belediye Başkanı Tekin makamında gazileri kabul etmesiyle sona erdi.

Kaymakamlık SDYV tarafından gazilere yemek ikramı yapıldı, Belediye Başkanı tarafından hediyeler verildi.
















YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.