
TİM Personeli Semih Orman’ın Adı Pazaryeri İlkokulunda Yaşayacak
İBRAHİM ÖZTOSUN- Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, görevi başında hayatını kaybeden TİM personeli Semih Orman’ın anısını yaşatmak amacıyla Pazaryeri İlkokulunda kütüphane açıldı.
Türkiye Türkiye İnsani Müdahale (TİM) Derneği tarafından hazırlanan kütüphanenin açılışı, Pazaryeri İlkokulu bahçesinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Törene Pazaryeri Kaymakamı Muhammet Mustafa Kara, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Recep Kuş, TİM Derneği Genel Başkanı Abdullah Usanmaz, dernek üyeleri, Semih Orman’ın ailesi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Semih Orman’ın hayatını ve görevini anlatan slayt gösterisi sunuldu.
Slayt gösterisi sırasında Orman’ın annesi ve eşi duygusal anlar yaşarken, törende duygu dolu anlar yaşandı.
“Onun adı bu okulda yaşayacak”
Törende konuşan Pazaryeri Kaymakamı Muhammet Mustafa Kara, Semih Orman’ı rahmetle andı.
Kara, “Görevi başında hayatını kaybeden Semih Orman’a Allah’tan rahmet diliyorum. Onun adı bu okulda yaşayacak. Bu anlamlı projeyi hayata geçiren TİM Derneği Genel Başkanı Abdullah Usanmaz’a, TİM ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ise Semih Orman’ın eşiyle yakından ilgilenerek başsağlığı dileklerini iletti.
Tekin, “Her zaman sizlerin yanınızdayız. Tekrar Allah sabırlar versin.” ifadelerini kullandı.
Kütüphanenin açılışını ailesi yaptı
Konuşmaların ardından Semih Orman’ın adının verildiği kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.
Açılış kurdelesini Semih Orman’ın annesi, babası ve eşi birlikte kesti.
Pazaryeri İlkokulunda öğrencilerin kullanımına sunulan kütüphane ile Semih Orman’ın isminin gelecek nesillere aktarılması ve anısının yaşatılması amaçlanıyor.
















