erkanlı inşaat
bilecik vinç
DOLAR 32,2859 % -0.24
EURO 34,8758 % 0.08
STERLIN 40,6616 % 0.03
FRANG 35,7000 % 0.45
ALTIN 2.393,52 % -0,14
BITCOIN 62.902,01 6.781

1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Yayınlanma Tarihi :
1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ

1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Bilecil İl Sağlık Müdürlüğünce  1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla anne sütünün önemi ve emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

1-7 Ekim Emzirme Haftası sebebiyle 7 Ekim 2019 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonunda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Saime CEYLAN’ ın katılımlarıyla “Anneler Soruyor” Programı gerçekleştirilmiş olup emziren anneler ve gebeler sorularını birebir sorma fırsatı yakalamıştır.

Programa katılan anne ve anne adaylarına sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için hazırlanan kuru meyveler ikram edilmiştir. Annelerin dışarıda da rahatça emzirebilmesi için emzirme önlüğü dağıtılmıştır. Gün sonunda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Tuğrul Zeytin’ in katılımlarıyla Uzm. Dr. Saime Ceylan’ a Teşekkür belgesi verilmiş ve anne sütünün önemini anlatmak için hazırlanan balonlar gökyüzüne bırakılmıştır.
Yapılan etkinlikte servis, emzirme ile ilgili pankartlarla süslenerek anne sütünün önemi vurgulandı. Hastane emzirme ve gebe okulu sorumlu hemşireleri tarafından annelere ve anne adaylarına anne sütünün önemi hem bebek hem de anne için fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan şifa kaynağı olduğu anlatıldı.
Anne sütü, annenin bebeğine vereceği en güzel hediyesi olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Saime Ceylan“Emzirmeye ilk yarım saat içinde başlanması ve ilk altı ay sadece anne sütü verilmesi, altı aydan sonra iki yaş ve ötesi tamamlayıcı besinlerle emzirmeye devam edilmesi gerekmektedir. Çocukların, doğumdan itibaren fiziksel, zihinsel ve psikolojik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde sürebilmesi için en temel adım anne sütü ve emzirmedir. Üstelik anne çocuk arasındaki güven ve sevgi bağını kuvvetlendirir” dedi.




a href=”https://resmim.net/run/tGb1LB.jpg”>






YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.